Followers

Friday, 13 January 2012

balek kampung halamanku

menghitung hari je nk balek kampung....aku rasa macam dah lama sangat xbalek sangat...terasa rindu ngan masakan mak aku...rindu abah,mak n adik2x kesayangan aku...tapi kali nie aku balek tidak keseorangan..aku balek berdua ngan ein..aku rasa dah tiba masanya untuk aku bawak dia jumpa ngan family aku...bagi dia sual kenal ngan family aku...takut dia xleh nk terima pulak famly aku cmna nt..family aku dh xkaya sangat...sederhana je..umah pun xcantik...cukup untuk berteduh dari panas,hujan...





aku harap dia dapat terima kedaan famly aku dengan hati yang terbuka..bukan dengan hat yang xrela...if lepas nie if dia nk lepaskan aku kerana xdapat nk terima kedaan famly aku pon aku reda...aku nie owg susah...bukan owg berada yang dia fikiq selama nie..


dalam masa yang sama aku nk bayaq roxteck kereta...tapi kereta xleh nk kuaq lah dari bengkel..aku patah kaki nk keje..susah nk bergerak tanpa kenderaan sendiri...hidup aku xsuka nk menyusahkan owg lain..selagi aku mampu buat sendiri aku akan buaqtnya dengan sendiri tanpa bantuan owg lain...

selamanie aku fikiq cmna nk bayaq roxteck kereta..1st aku nk kena bayaq..owg lain senang je cakap tapi aku yang menaggung semuanya...tapi alhamdullah..owg cakap rezeki de je dimana...aku akan cuba y termampu untuk bayaq pakai duet aku sendiri...yang penting halai...


Sunday, 1 January 2012

bahagian kedua......

third yang paling gembira lam hidup aku is dapat kereta GEN 2 warna oren.....aku juz sambung bayaq je kereta 2...seperti kauowng tengok....kereta y excident 2.....2 bukan aku yang bawak ye...yang bawak my dear.....

yang keempat...aku pernah putus dengan salehin means (my pakwe y sekarang nie)selama 6 ke 7 bulan dia tnggalkan aku....pas 2 dia cari aku kembali....dia y xboleh nk idup tanpa aku..aku boleh je...huhuhu....dalam at nie hanya allah s.w.t tau pe y aku rasa ketika dia tinggalkan aku...nasb ade farah yang banyak bantu aku dalam hadapi saat genting dulu..huhuhu..owg cakap if kita pernah sakitkan ati owng,ALLAH S.W.T akan balas pe y kita dah buat...sebelum ein,aku pernah kawan ngan seseowang....aku hampakan harapan dia terhadap aku...now aku dh dapat pe y dia rasa dulu ketika aku tnggalkan dia...alhamdullah,skunkz aku dh kerja kt KL..compony OCK SETIA ENG....jadik admin je...aku harap ein tidak mengampakan aku untuk kali ke 2..aku dh beri peluang terhadap dia,harap dia jangan sia2x peluang n hidup aku nie....aku nie xde lah memilah sangat lam bab ne..aku xkisah dia gemok ke kurus ke asaLKAN dia leh bahagiakan aku dunia akhira....semoga ALLAH S.W.T panjangka perhubungan kami sehingga ke akhir hayat aku........amin...






new year 2012..bye 2011...

life 2011 byk memberi aku impact terhadap diri aku....firstly aku nk ucapkan ribuan terima kasih to all my frenz y byk memberi tunjuk ajaq kepada aku..aku pon xtau dri mana nk start....

first tempat aku berkerja is METEX at kulim....dulu aku intra kt situ then aku continues kerja dekat situ,,dah manager offer kerja,,mesti lah aku nk..coz zaman sekunkz nie mmg susah nk dapat kerja..Then kawan aku farah pon masok intra dekat situ..dia housemate,musuh,kawan,n dia jugak orang gaji kt umah sendiri.hahahahah..aku dok kt umah tu lex je...mcm mak datin.hahah..yang paling aku xsuka tu tentang dia,dia nie suka sungguh balek,tiap2x minggu je mesti dia balek pendang..tinggallah aku cowang2x kt umah..hahahah..BOSAN SGT2x farah adilah woi...hahahahaha...tapi dia nie the best frenz aku pernah jumpa....


and nie pulak kawan2x aku yang kerja kt metex....diowang nie simple and bek ati.....



nie time aku intra...de wat BBQ....tp makanan dia xde lah sedap sgt..hahahah



heheheh..nie time besday gurlz.hhahah..dapat adiah dri cepoi...huhu..tq saiful azli...



nie firstime jumpa fafau....


second time...adik aku yang kecik sekali sakit...paru2x masuk air,n cepat lemah...adik aku yang nie gemok sikit..xmcm kami yang len...kurus je..huhuhu...kecian tengak dia 2,sedih bila dia ckp sakit.....



nie pic time dia sihat.....