Followers

Wednesday, 8 January 2014

life ~ :P

jangan kau fikiq,tanpa keluarga kau bahagia
jangan kau fikiq,keluarga itu satu bebanan untuk diri kau,
jangan kau fikir,yang kau tiada mak dan abah,
jangan kau fikir,keluarga menbuang diri kau,
jangan kau fikir,yang kau terlepas dari bebanan keluarga,
jangan kau fikir,tiada mak dan abah nak melihat anak2 mereka merempat,
jangan kau fikir,tiada mak n abah nak melihat rumahtangga anak2 mereka musnah,
jangan kau fikir,tiada owg menyayangi diri mu,wahai adik2xku,sesungguhnya kau lah nyawa kakak2xmu,
jangan kau fikir,teman lelaki kau boleh bahagiakan kau,tetapi hanya bakal suamimu sahaja yang boleh bahagiakan mu,
jangan kau fikir,tindakan yang kau buat itu betul dari segi ilmu agama,
jangan kau fikir,kau bahagia
jangan kau fikir,hidup kau akan kaya tanpa restu mereka,sayang

oleh kerana itu,

Doa dan restu mak dan abah paling penting dalam dunia dan akhirat nie.kebahagian kau adalah keluarga kau sendiri,

Nukilan dari kakak mu sayang adik2xku..

Friday, 1 March 2013

Genting Hingland

Tahun ini Genap lah umur aku 24 tahun..kahwin????hmmm..dalam perancangan tahun nie..semua terpulang pada pihak lelaki..niat di hati mmg nk sangat mengakhiri zaman bujang..sebab mak n abah dah bising2...huhuhuh..Balek kampung raya cina ari tu pon abah dah tanya "ang bila lagi ina"...abah n mak dh lama tunggu.Aku cakap " insyallah,kalau jodoh kami,kami akan kawin"..mak n abah jangan isau..kalau dh ditulis oleh ALLAH S.A.W,anak mak n abah akan kawin jugak..cuma masa,jodoh,pertemuan semua DIA y ang tentukan..

Hmmmmmmmm...sedih :( :(.......

Ok dh xnk cite2 pasal kawin lagi...sedih pon de bila fikiq pasal nie...nie nk hibur hati,akhir bulan 2 aku pergi genting hingland with my lovely dear,kak n abg ipar dia..
Hujung Bulan dah la duet xde..tinggal bape 50 igt je...huhuhu...tapi sebab nk enjoy abis duet aku..
Dah lah my lovely dear main game..1 ape pon xdpt..tangan "xboleh pakai".hahahahahah..
aku harap my lovely dear akan menjaga aku sampai akhir hayat aku..itu pon kalau jodoh kami panjang..Semoga hubungan kami diberkati oleh ALLAH S.A.W...amin






Tuesday, 16 October 2012

Tali Pertunangan 2012.....luv u girlz......

Assamulaikom....

hmm dah lama sangat aku xupdate blog nie..aku nk cite nie...tau nie 2 orang kawan baik aku akan tunang...aku tumpang happy untuk depa berdua...

Kawan aku yang seorang aku nie dok muar,dan akan bertunang bulan nie,selepas raya haji,tak silap aku 27/10/12..itu kawan dari aku masok UNIKL MSI,1 bilik sampailah Sem 5..Aku teringin nak pergi ke Muar tengok dia tunang tapi raya haji lah pulok...hmmm..nt kawen aku kena pergi jugak ke sana untuk melihat hari bahagia kawan aku....

Kawan aku yang cowang nie dok kt Pendang aku melangsungkan pertunangan pada bulan disember nie...Tahun yang sama tapi berbeza bulan jeee....Dia nie aku anggap macam kakak aku pon ada gak..maklumlah aku kan xda kakak..hahahahah..kadang2x macam musuh pon de gak dia nie.Bila kami berjumpa hmmmmm mcm2x agenda lah kami lakukan seperti "mengumpat orang yang kami xsuka".hahahah..

Aku dh lama xjumpa dengan mereka berdua..RINDU sangat dengan mereka....luv u girlz.....anyway aku tumpang gembira dengan berita pertunangan my best friend Zaemylia and Farah Adila..aku xsure lagi dapat pergi ke tak ke majlis pertunangan kamu berdua..tapi aku rasa semuanya akan berjalan seperti yang dirancang..semoga Allah menberkati perhubungan mereka...

Selamat mengikat tali pertunangan pada tahun 2012 ye sayang-sayangku berdua......Mmmuuuuahahhhh



Sunday, 13 May 2012

Terima Kasih Mak


Happy Mother Day'S to all's mother in would especially to my mom Siti Fatimah Binti Kasa... Lina harap mak sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera.


                                                           
                                                                  ~This is my mom~

Mak u are the best in the would..lina tahu mak dah banyak menderita dengan kami adik beradik.kami adik beradik mintak maaf mak.lina mintak maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki.lina dah banyak menyusahkan mak.jasa dan pengorbanan yang mak curahkan kepada kami adik beradik tidak kami dapat membalasnya.



                                                         
                                                                  ~kami adik beradik~


 Mak dah harungi pelbagai dugaan dan rintangan kerana kami.Mak juga sentiasa berada disisi kami jika kami memerlukan bantuan.Mak jugak lah tempat kami mengadu,marah,sakit,caci tetapi mak sentiasa tabah dan sabar menjaga kami.Mak akan cakap " selagi mak berada kt dunia nie,hampa adik beradik tak akan berada dalam keadaan susah".pe yang mak buat nie untuk masa depan hampa adik beradik jugak..Biaq lah orang nk kata pe pon dekat mak,mak xkisah.janji anak-anak mak berjaya.


 Jasa dan pengorbanan mak menjaga kami dari kecik sehinggalah dewasa (n de yang nk kawen pon)tak dapat kami balas,tetapi pe y berlaku keatas mak,mak tetap mak kami..mak the best would kami kenal.Walaupon kita tak sekaya MEREKA ,mak tetap bagi kami makan.kami tak pernah kebuluran tak makan.

                                                     . ~MAK we love u forever n ever..~

Sunday, 6 May 2012

MANUSIA..!!!MANUSIA!!!!

isshhh geram betol aku ngan kakak dekat tempat keje aku tu....aku tahu lah ang tu andartu.....so xpayahlah nak tunjuk sangat y diri ang tu lom kawen!!!!!!fikir diri ang tu bagus tersangat bagus rrrr....geli aku tengok...asyik hendak tegur kesalahan orang laen je..diri sendiri salah tak lah tengok!!!!BODOH..!!!! Ada ke patut dia pergi report kt PM...PM means PROJECT MANAGER.....nasib baik lah PM aku tu bagus sgt..walaupon dia tu cina yang xtau pe2x tentang agama kita,tetapi dia boleh bertolak ansur dengan kita orang islam..tetapi orang sesema islam kita xreti nk bertolak ansur...dengki dengan pe y orang laen buat!!!! Sebenarnya aku nk cerita tentang kakak dekat tempat keje aku nie...dia suka je nk menyibuk tentang hal aku n kawan2x yang lain..actually hari tu aku masok surau nk tido..biasalah time rehat,kita kena lah rehat jugak walaupon kita tak keluar makan..tak semesti rehat kita kena makan...(xde duet xkuaq makan lah)..hahahahahha.. Hmmmm...dia boleh tanya aku soalan "time lunch ke" dengan nada yang sinis....aku senyum je sebab aku fikiq dia tu senior aku tapi hati nie membuak-buak je "suka hati aku lah"......Pada suatu hati itu.....aku punya PM tegur,Azliatul,Liana,Siti Fatimah,de orang complain pasal all's bertiga...nape erk aku bertanya??....PM cakap de orang complain pasal tido kt dalam surau...kami nie senyum...lam hati kami bertiga nie...GERAM jeeee ngan minah nie... Amboiiii mengata orang tido,dia n the geng tido kt dalam surau orang lain xcakap pe pon..menyibuk!!!!minah tu pesan dekat PM "if diaorang xpuas hati dengan i,suruh mereka jumpa i sekunkz"..mcm sial aku cakap perempuan nie.....mentanglah senior boleh pulak berlagak mcm bos...aduhhhh.....aku xkisah if dia nk tegur aku elok2x...aku boleh terima dengan elok sebab aku nie junior kt tempat tu..nie pergi lapor dekat PM..PM said "u orang bertiga,tangkap dia n ikat dekat lam surau tu"hahahhahahaha..sporting gila aku punya PM... k..k...dh reda sikit marah aku pada dia..tapi setiap kali aku tengok muka dia!!!!!eeeeehhh menyampah gilaaaa...fkiq bagoss jeeee.... hmm dh abis coretan nie..bubye..if aku de masa lagi aku update y terbaru...assalamulaikom

Saturday, 31 March 2012

Hari Bahagia Adik Aku..

Hai semua..dh lama gak aku on9 bloger kan ..
now aku nk cerita tentang adik aku amylia..sekunkz dia dh jadik tunang kepada seseorang pada 9.03.12 kat umah aku di LANGKAWI...

aku pon turut menunpang gembira untuk adik aku..ye lah nk tunggu aku x tahu bila lagi..mungkin lom sampai seru orang tua2x cakap..huhuhu...

aku tau umur semakin meningkat dewasa tapi belum sampai seru nk kawen lg..bila balek kampung je mesti orang akan tanya mak n abah aku bila lagi akak nya ne..tak akan aku nak beli lelaki lak kot????hahhaha..
daripada aku beli lelaki lebih baik aku bayar mara..hahahahha

nie semua picture adik aku tunang..aku xsempat nk bergambar..sibuk menguruskan makanan kt dapur..!!!!!xsempat nk snap picture buat kenangan!!!geram!!!!hhhihi....ishhh baru seorang adik aku tunang..insyallah akan datang lagi seorang....wawawawa








nie adik fatehah aku...dia pon nk jugak menyibuk kan diri....hahahha



hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki



phak lelaki punya rombongan



Hantaran pihak lelaki kepada pihak perempuan...

oleh sebab adk aku langkah bendul...aku de gak dapat something dari pihak lelaki..
diaowg kasi kain sepasang untuk aku....hahhaha..ingatkan nk kasi cincin emas gak kt aku..hahha
orang dh kasi aku ambil je..orang tua2x cakap "Rezeki jangan di tolak,bala jangan di cari"...heheheh...

kira raya tahun nie aku xsusah nk cari kain lagi nk buat baju kurung....haha.selamat duet aku...huhuh..
k. lah sampai di sini sahaja coretan aku..if aku de masa lg aku menulis lagi...walupon xmenarik blogger aku nie..sekurang2xnya aku puas ati coz leh lepas kan something y terbuku lam ati aku nie..


Bubye!!!!

Sunday, 4 March 2012

excident moto (4/3/2012)

abis 1 masalh timbul lak masalah lg..keta aku xleh kuaq lg..nie moto ein wt hal...pagi nie time ein nk g kje dia excident...keta langgar dr belakang..bukan men teruk aku tengak dia..aku dh lah xleh tgk darah..aku geli..n nk pitam pon de...half dr tangan dia calar n berbalut...

Ya allah dugaan y baru kami terima taun nie...skunkz lg pening..cmne nk g kje???dh lah keta xde...moto lak excident....

pada masa yg sma adik aku lak msok wad..coz darah kotor kt lam perut...tambah air lak 2..
npe erk semua nie berlaku pada aku???????abis 1 bab datang lg 1 bab..aku redo ya allah if dugaan dr mu...sesungguhnya aku nie hamba y lemah....

mungkin nie dugaanmu pada hamba2xmu...hope my dear n my sis cepat semboh n dirahmati Allah S.W.T...sesungguhnya aku amat menyayangi family n kamu.....